Ένας μεγάλος αριθμός gamers απέκτησε γνώσεις ψάχνοντας, ρωτώντας, πληρώνοντας σε διάφορα internet café και παίζοντας ατελείωτες ώρες.

2014 Η Greek Gaming Academy (GGA), συστήνεται με τους gamers της Ελλάδας και στηρίζει τις επιλογές τους παρέχοντας coaching και training.
2022 Η πολιτεία αναγνωρίζει επισήμως τα Esports, αναγνωρίζοντας εμμέσως και το έργο της GGA.

Ο αριθμός των gamers στην Ελλάδα αυξάνεται με ρυθμό γεωμετρικής προόδου. Για κάποιους είναι αγαπημένο χόμπι, αλλά για τους περισσότερους είναι όνειρο καριέρας.
Με τη σωστή καθοδήγηση και εκπαίδευση το gaming μπορεί να αποτελέσει μια εναλλακτική λύση επαγγελματικής αποκατάστασης, χωρίς να αποκλείσει τους ενδιαφερόμενους από άλλες εκπαιδεύσεις και αθλητικές δραστηριότητες.
Η αναγνώριση για τον κόσμο των Esports είναι ένα σημαντικό βήμα. Δημιουργεί βάση και αλλάζει το προφίλ που ίσχυε μέχρι σήμερα στο επαγγελματικό gaming.
Η GGA δίνει την ευκαιρία ανάπτυξης και εξέλιξης στους έφηβους της χώρας μας και η αναγνώριση ανοίγει νέους δρόμους στον επαγγελματικό τους προσανατολισμό.

Για πρώτη φορά πλέον, οι νέοι με ταλέντο στα Esports μπορούν να ακολουθήσουν το όνειρό τους έχοντας την στήριξη της πολιτείας!