Ένας μεγάλος αριθμός gamers απέκτησε γνώσεις ψάχνοντας, ρωτώντας, πληρώνοντας σε διάφορα internet café και παίζοντας ατελείωτες ώρες.

2014  Η Greek Gaming Academy (GGA), συστήνεται με τους gamers της Ελλάδας και στηρίζει τις επιλογές τους παρέχοντας coaching και training.
2022  Η πολιτεία – αν και αυστηρά επιλεκτικά –  αναγνωρίζει επισήμως τα Esports αναγνωρίζοντας εμμέσως και το έργο της GGA.
Η αναγνώριση είναι ένα σημαντικό βήμα. Δημιουργεί βάση και αλλάζει το προφίλ που ίσχυε μέχρι σήμερα στο επαγγελματικό gaming. Όμως, ένα νομικό πλαίσιο που αφήνει εκτός τα παιχνίδια με τα υψηλότερα έσοδα στη βιομηχανία των Esports, παράλληλα αφήνει εκτός πλαισίου χιλιάδες επαγγελματίες gamers.   Esports δεν είναι μόνο ό,τι θεωρείται αναγνωρισμένο άθλημα όπως ποδόσφαιρο, μπάσκετ, αλλά και τα πλέον δημοφιλή ΜΟΒΑ (multiplayer online battle arena),  RTS (παιχνίδια στρατηγικής σε πραγματικό χρόνο), FPS (παιχνίδια shooter πρώτου προσώπου).

Ο αριθμός των gamers στην Ελλάδα αυξάνεται με ρυθμό γεωμετρικής προόδου. Για κάποιους είναι αγαπημένο χόμπι, αλλά για τους περισσότερους είναι όνειρο καριέρας.  Με τη σωστή καθοδήγηση και εκπαίδευση το gaming μπορεί να αποτελέσει μια εναλλακτική λύση επαγγελματικής αποκατάστασης, χωρίς να αποκλείσει τους ενδιαφερόμενους από άλλες εκπαιδεύσεις και αθλητικές δραστηριότητες.
Η GGA δίνει την ευκαιρία ανάπτυξης και εξέλιξης στους έφηβους της χώρας μας και η αναγνώριση ανοίγει νέους δρόμους στον επαγγελματικό τους προσανατολισμό. Μένει η πολιτεία να το “δει” συλλογικά και όχι επιλεκτικά.