fbpx
loader
Esports Mindfulness

Το Mindfulness στα Esports

Αρχικά το Mindfulness το προσέγγισε ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης, John Kabat Zinn, ο οποίος στα τέλη του 1970 ανέπτυξε το πρόγραμμα Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR).
Έκτοτε μέχρι σήμερα η τεχνική του Mindfulness εφαρμόζεται σε πολλούς και διάφορους τομείς.  Είναι μία πρακτική που εξασκεί την προσοχή στο παρόν, απομακρύνοντας καταστάσεις του παρελθόντος ή άγχη του μέλλοντος.  

Στο χώρο των Esports μπορεί να βοηθήσει τον gamer στη βελτίωση της απόδοσής του, στην απόκτηση καλύτερης συγκέντρωσης των λεπτομερειών που είναι βασικές στη ροή του παιχνιδιού, στη μεγαλύτερη επίγνωση σκέψεων, συναισθημάτων, αισθήσεων και στο πως να χαράζει την ασφαλέστερη διαδρομή με στόχο την νίκη.  Επίσης, η διατήρηση ψυχολογικής ισορροπίας, η διαχείριση άγχους σε αγωνιστικές περιόδους, αλλά και η αντιμετώπιση κάθε κατάστασης με ανοιχτό μυαλό, αποδοχή και κατανόηση, επιτυγχάνονται μέσω του Mindfulness και μεταφράζονται σε δυνατά skills για τον gamer.

Καθημερινές διαλογικές και αναπνευστικές ασκήσεις σε συνδυασμό με άλλες τεχνικές καθ΄ υπόδειξη του εισηγητή, βοηθούν στη δημιουργία ισορροπίας μεταξύ gaming και προσωπικής ζωής.
Με τη γνώση του Mindfulness αναπτύσσεται ένα υγιές περιβάλλον στον κόσμο των Esports όπου gamers και coaches μετατρέπουν τον ανταγωνισμό σε συναγωνισμό.

Το πρόγραμμα διεξάγεται εξ’ αποστάσεως σε ολιγομελές τμήμα με την δυνατότητα πλήρους διαδραστηκότητας, αμφίδρομης υποβολής ερωτήσεων και αλληλεπίδρασης μεταξύ των συμμετεχόντων.  Στη ροή του βιντεοσκοπείται παρέχοντας στους εκπαιδευόμενους τη δυνατότητα παρακολούθησης σε χρόνο που τους εξυπηρετεί, σε περίπτωση απουσίας τους σε κάποιο από τα μαθήματα. Η ύλη καθ΄ όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσης θα βρίσκεται σε ιδιωτική ομάδα την οποία δημιουργεί ο εισηγητής και θα είναι διαθέσιμη από την έναρξη έως και ένα μήνα μετά τη λήξη του προγράμματος, αυστηρά και μόνο για τους συμμετέχοντες του εκάστοτε τμήματος.

Εισηγητής είναι ο Γιάννης Αγκοπιάν (MSc in Social sciences of sport & psychology, Bachelor of Sport Management) λέκτορας στο International Sport Management του πανεπιστημίου της Χάγης.  Διαθέτει εργασιακή εμπειρία στην ολιστική προπονητική, συντονισμό έργων, εκπαίδευση και coaching ενηλίκων και ανηλίκων.  

Το Mindfulness στην αγορά εργασίας

Το εν λόγω σεμινάριο αποτελεί προσθετική αξία για το βιογραφικό παικτών και προπονητών, για τους οποίους η επιμόρφωση αποτελεί ουσιαστικό στοιχείο για μία καλή καριέρα στην βιομηχανία τω Esports.
Το αυτό ισχύει για το βιογραφικό αθλητικών ψυχολόγων, life coaches, φυσικοθεραπευτών, διαιτολόγων, εργομετρικών κέντρων, καθώς η γνώση της διαχείρισης σκέψης και συναισθήματος προσδίδει στο προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

Αναλυτικά οι ενότητες :  

  • Τι είναι το mindfulness?
  • Από τι αποτελείται?
  • Ο δρόμος προς την αποδοχή
  • Βασικές αξίες
  • Η δύναμη της αναβαθμισμένης απόδοσης
  • Flow state

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου αποστέλλεται Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Περισσότερα για τον Γιάννη Αγκοπιάν

Διάρκεια προγράμματος : 6 ώρες, μία φορά την εβδομάδα
Αριθμός συμμετεχόντων : 8 άτομα

Νέο πρόγραμμα: κάθε Τρίτη
έναρξη 28 Μαΐου 
Ώρες εκπαίδευσης: 19:00 – 20:00
Κόστος συμμετοχής:  150€

Κράτηση Θέσης (Προκαταβολή): 40€

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας!