fbpx
loader
Concept Art

Γίνε Concept Artist, δημιούργησε το δικό σου άλμπουμ με artwork και εξασφάλισε μία θέση στην Game Industry.

Το Concept Art είναι μια μορφή τέχνης που χρησιμοποιείται για την υλοποίηση και μεταφορά μιας ιδέας, για χρήση σε ταινίες, κινούμενα σχέδια, κόμικς, ηλεκτρονικά παιχνίδια και σε άλλα μέσα.

Προετοιμασία – δημιουργία portfolio κ προβολή στα social media
Ένα ταχύρρυθμο πρόγραμμα εισαγωγής στο Concept Art των Videogames, διάρκειας 5 ωρών, μας μαθαίνει πώς να δημιουργήσουμε το δικό μας portfolio.

Αναπτύσσονται οι εξής ενότητες:

 1. Μάθημα : Τι είναι το Concept Artist – η δύναμη του portfolio
 2. Μάθημα : Δημιουργία του δικού μας portfolio + creative content
 3. Μάθημα : Συνέχεια του πρώτου (πράξεις και θεωρία)
 4. Μάθημα : Δημοσίευση, κοινοποίηση της δημιουργίας μας και δυνατότητες
  εργασίας
 5. Μάθημα : Παρουσίαση portfolio

Σε αυτόν τον εκπαιδευτικό κύκλο, εστιάζουμε στον σχεδιασμό χαρακτήρων με αναφορές και επεξηγήσεις στην οπτική εξιστόρηση. Βήμα – βήμα δημιουργούνται τα ασφαλή και σταθερά ερείσματα στην δημιουργία μελλοντικών Concept Artist και ξεδιπλώνεται ένα φάσμα εργασιών και απορρόφησης μέσα από την βιομηχανία των δημιουργικών τεχνολογιών. Δεοντολογία, επαγγελματική ενασχόληση, οικονομικά μεγέθη,  συμπεριλαμβάνονται στα μαθήματα.
Ο εκπαιδευόμενος θα είναι σε θέση να δημιουργήσει το δικό του άλμπουμ με artwork, ζωγραφίζοντας παραδοσιακά και ψηφιακά.  Θα μάθει εύκολες και αποτελεσματικές τεχνικές και θα θωρακιστεί με αυτοπεποίθηση γύρω από τις δυνατότητές του.
(Προγράμματα που  χρησιμοποιούνται και διατίθενται δωρεάν στο διαδίκτυο: Autodesk Sketchbook, Adobe Photoshop, Krita)

Είναι ένα καινοτόμο ταχύρρυθμο σεμινάριο για εκπαιδευτική και επαγγελματική προετοιμασία. Απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο ηλικίας 10 ετών και άνω, με καθόλου ή μέτριες γνώσεις σχεδίου, που ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με την Game Industry.
Ο εκπαιδευόμενος – μελλοντικός επαγγελματίας designer που επιθυμεί να εμπλουτίσει το γνωστικό του επίπεδο, συνδυάζοντας το Concept Art με τα e-learning σχεδιαστικά σεμινάρια IllustratorPhotoshopInDesign, αποκτά ένα επιπλέον δυνατό εργαλείο, ενισχύοντας την θέση του στην αγορά εργασίας.

 • Το σεμινάριο διεξάγεται διαδικτυακά μέσα από την πλατφόρμα του ΖΟΟΜ μία φορά την εβδομάδα για πέντε εβδομάδες, με τη δυνατότητα πλήρους διαδραστικότητας, αμφίδρομης υποβολής ερωτήσεων και αλληλεπίδρασης μεταξύ των συμμετεχόντων.
  Στη ροή του βιντεοσκοπείται παρέχοντας στους εκπαιδευόμενους τη δυνατότητα παρακολούθησης σε χρόνο που τους εξυπηρετεί, σε περίπτωση απουσίας τους σε κάποιο από τα μαθήματα. Η ύλη καθ΄ όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσης θα βρίσκεται σε ιδιωτική ομάδα στο facebook την οποία δημιουργεί η εισηγήτρια και θα είναι διαθέσιμη από την έναρξη έως και ένα μήνα μετά τη λήξη του προγράμματος, αυστηρά και μόνο για τους συμμετέχοντες του εκάστοτε τμήματος. Στην εν λόγω πλατφόρμα θα αναρτώνται μαγνητοσκοπημένο ασύγχρονο υλικό για εξάσκηση, έργα των εκπαιδευομένων, τυχόν απορίες προς επίλυση και συζήτηση.
 • Τα e-learning των σχεδιαστικών Illustrator, Photoshop, InDesign είναι βιντεοσκοπημένα με δυνατότητα παρακολούθησης σε προσωπικό  χρόνο επιλογής και παραμένουν στην κατοχή του εκπαιδευόμενου χωρίς περιορισμό.  Με την ολοκλήρωση κάθε προγράμματος η εισηγήτρια του Concept Art είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου για επεξηγήσεις ή συμπληρωματική εκπαίδευση.

Το Concept Art στην αγορά εργασίας

Στην ραγδαία αναπτυσσόμενη βιομηχανία των Esports οι θέσεις εργασίας ποικίλουν με μεγάλη ζήτηση για ταλαντούχους δημιουργούς ηρώων.
Ο concept artist είναι ένας σπουδαίος καλλιτέχνης που οπτικοποιεί και δημιουργεί τέχνη σε πάρα πολλούς τομείς. Στον τομέα των βιντεοπαιχνιδιών είναι ο σχεδιαστής συναρπαστικών και εμβληματικών χαρακτήρων, περιβάλλοντος και πολλών δημιουργικών στοιχείων, αποδίδοντάς τα με ένα ιδιαίτερα ρεαλιστικό στυλ.
Ο όρος concept art επινοήθηκε και αναγνωρίστηκε από τις αρχές της δεκαετίας του 1930
Η αυτοκινητοβιομηχανία και τα studio κινουμένων σχεδίων ήταν οι πρώτες βιομηχανίες που θεμελίωσαν την πλήρη απασχόληση των concept artists, ενώ σήμερα το ένα τρίτο του συνόλου τους απασχολείται αποκλειστικά από τη βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών.  Αυτή είναι και η βιομηχανία η οποία έφερε επανάσταση στον κόσμο της εικόνας, λίγο μετά την κυκλοφορία του Atari 2600 το 1977, όταν τα παιχνίδια έγιναν πραγματικά οπτικά αριστουργήματα.

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου αποστέλλεται Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Συντονίζει η Βιβή Μαρκάτου (B.A Theatrical Studies, Graphic Artist, M.Sc Computer Animation).

Περισσότερα για την Βιβή Μαρκάτου μπορείτε να βρείτε στο blog της

Διάρκεια προγράμματος : 5 ώρες, μία φορά την εβδομάδα
Αριθμός συμμετεχόντων : 15 άτομα

Νέο τμήμα: Κάθε Τετάρτη 
Έναρξη 29 Μαΐου 
Ώρες εκπαίδευσης19:00 – 20:00
Κόστος συμμετοχής: 110€

Κράτηση Θέσης (Προκαταβολή) : 30€ 

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας!